Audi 80, 1986 - 1991 (Type 89, 8A. Niet voor Coupe/ Cabrio)

1 Onderdelen beschikbaar

Audi 80 onderdelen

De Audi 80 is een voorwielaangedreven auto uit de middenklasse (later ook beschikbaar met Audi's quattro vierwielaandrijving). De eerste generatie kwam op de markt in 1972. Door de jaren heen is de Audi 80 leverbaar geweest als coupé, vierdeurs sedan, vijfdeurs stationwagon, en als tweedeurs cabriolet. De laatste (vierde) generatie 80 werd in 1994 opgevolgd door de Audi A4. Concurrenten van de Audi 80 zijn de Mercedes 190, de BMW 3-serie en de Ford Sierra.

Gewild

De klassieke Audi 80 van de eerste- en tweede generatie behoort intussen tot de schaarse en gewilde tweedehands auto's. Een tweedehands Audi 80 van de derde (vanaf 1986) en vierde generatie (van 1991 tot 1994) is nog goed te vinden. Dit is te danken aan een combinatie van factoren, waaronder de carrosserie. Doordat de Audi 80 vanaf 1986 als een van de eerste auto's beschikte over volledig met zink gegalvaniseerd plaatwerk, behoorde roest vrijwel tot het verleden. De fabrikant gaf dan ook tien jaar garantie tegen doorroesten van binnenuit (later werd dit zelfs verlengd tot twaalf jaar). Net na de roestgevoelige jaren zeventig was dit voor veel mensen een belangrijk koopargument.

Motoren

Ook de betrouwbare, deels van Volkswagen afkomstige, techniek speelt een rol bij het feit dat Audi 80 occasions van deze generaties nog goed te vinden zijn. Het motorenaanbod bestond in eerste instantie uit louter viercilinders, zowel benzine als diesel. Het aanbod liep uiteen van een 1.6 met 69 pk tot 140 pk voor een 2.0 benzinemotor. Er waren drie diesels met vermogens van 54- tot 80 pk. Vanaf de laatste generatie Audi 80 kwamen er ook vijf- en zescilinder motoren beschikbaar evenals sterkere dieselmotoren. Het merk introduceerde in 1992 eveneens de Audi 80 Avant, de eerste Audi 80 stationwagon.

Audi RS2

Een bijzonder model dat momenteel als tweedehands Audi 80 zeer gewild is, is de Audi RS2. Deze auto is in samenwerking met Porsche ontwikkeld en beschikt over een 315 pk vijfcilinder turbomotor. Ook de 230 pk sterke Audi S2 kwam in samenwerking met Porsche tot stand. De Audi S2 was er alleen als coupé. Een ander exclusief model op basis van de Audi 80 was de Audi Cabriolet.

 

Filters

Type onderdeel

€18,28
Artikelnummer: 5833070
OEM: 048 103 601
Einde van de lijst.

Audi onderdelen voor stuntprijzen:
pak uw voordeel

U heeft onderdelen voor uw Audi nodig? Bestel ze online bij ARTAparts.nl. U bespaart veel op de prijzen die uw garage of Audi-dealer rekent. Audi onderdelen bestelt u voortaan gewoon voor de laagst mogelijke prijzen. En u kunt de onderdelen voor uw Audi snel in huis hebben!

Audi onderdelen assortiment 

Heeft u voor uw Audi een koplamp, een bumper, een achterlicht of spatbord nodig? Deze kunnen snel verstuurd worden. Ook andere onderdelen voor uw Audi liggen in onze magazijnen. Welk model Audi u ook rijdt, u vindt in onze webshop alles wat u nodig heeft.

Waarom auto-onderdelen goedkoop zijn bij ARTAparts.nl?

Wij hebben geen winkel, alleen een verzendruimte. Ook hebben we geen duur personeel. Wat we dan wel hebben? Een slimme logistieke organisatie. Onze leveranciers en importeur stuurt rechtstreeks naar u als klant. Daardoor kunnen we onderdelen voor Audi en alle andere snel bij u thuis krijgen. Als Audi rijder profiteert u daar direct van!

Zeer veel onderdelen.

ARTAparts.nl is een vooraanstaande webwinkel in Nederland. We leveren in Nederland en Belgie. Voor Audi en alle andere merken hebben we de juiste onderdelen voor u.