Audi A3, 2013 - 2016, 4 drs Sedan en Cabrio

61 Onderdelen beschikbaar

Audi A3 Cabrio onderdelen.

Met de Audi A3 trad Audi in 1996 toe tot het nieuwe segment van premium hatchbacks. Wie zich voorheen geen Audi kon permitteren kon nu instappen in de A3 en zo later binnen het merk doorgroeien. Dat heeft Audi geen windeieren gelegd. Zo werden er in 2007 ruim 230.000 A3’s verkocht. Maar niet alleen de Audi A3 zorgde voor groei. Audi’s modellengamma werd de afgelopen enorm uitgebreid en daarmee werd de marktpositie verder versterkt. Zoals de Audi A3 hatchback in 1996 het premium hatchback-segment creëerde zo staat de Audi A3 Cabriolet aan de vooravond van het segment van premium compacte cabriolets. Vooralsnog met alleen de – eveneens nieuwe – BMW 1-serie Cabriolet als
concurrent.

Stoffen kap

Als we de Audi A3 Cabriolet op zijn afmetingen in zouden delen in een segment, dan treffen we daar voornamelijk auto’s met stalen klapdaken aan. Maar Audi was eigenwijs en koos geheel tegen de trend in voor een stoffen kap. Het design van de Audi A3 Cabriolet is geheel in lijn met de nieuwe Audi-modellen. Zo wordt de voorzijde gekenmerkt door een single frame-grille en zijn de koplampen absolute designhoogstandjes. Dagrijverlichting (op de duurdere exemplaren voorzien van LED-techniek) is uiteraard standaard.

Interieur

Wie instapt wordt verwelkomt door een bekend, maar toch vernieuwd interieur. De ronde ventilatieroosters kennen we uit de A3 en Audi TT, het stuurwiel is voorzien van radiobediening en het geheel oogt overzichtelijk en ergonomisch prima. De afwerking is geheel zoals we dat van Audi gewend zijn van een ongekend hoog niveau en het materiaalgebruik maakt de positionering in het premium-segment meer dan waar.

Elektrisch bedienbaar dak.

Het stoffen dak van de A3 Cabriolet is leverbaar in een drietal kleuren en kan
zowel volledig als half-automatisch worden geopend.

Open rijden.

Tot een snelheid van 120 km/h kan prima open worden gereden en hoeft de stem
niet al teveel worden verheven. Daarboven begint de wind steeds nadrukkelijker
door te dringen, maar voor echte liefhebbers van open rijden is ook dit
alleszins acceptabel.

 

Filters

Type onderdeel

{{ product.price_formatted }}
Artikelnummer: {{product.article_id}}
Er zijn geen producten gevonden. Probeer eens de filters aan te passen.
Einde van de lijst.